субота, 29 листопада 2014 р.



Боротьба триває


Вертатись пізно.
Вже гра – як битва…
На зміну пісні 
Прийшла молитва… 

Ігор Павлюк 

Рівно рік тому, ми всі разом, великі і малі українці і україночки почали боротися за свою справжню незалежну українську державу. Ми обрали шлях демократії, яким впевнено крокуємо, на жаль, не без жертв. Революція Гідності триває. Вона відображається у кожному нашому вчинку, наших діях і рішеннях.

Відтак, напередодні цієї важливої дати я вирішила поцікавитись у різних людей, що змінилось за цей проміжок часу, а також, що робити аби не втратити те, що вже здобули.

Василь Гакавчин голова Турківської РДА: «Змінились насамперед люди і їхня свідомість. Та найголовніше ми перестали бути рабами, перестали боятися говорити і робити те, що хочемо. У нас є перспективи у майбутньому. Хоч зміни й болючі, бо відбуваються не так як ми хочемо адже досі триває війна на Сході і гинуть наші солдати. Та попри все, Україна живе і ні в якому разі не повинна втратити саму себе. Головне це не повертатись назад, особливо, коли ми уже пройшли половину шляху до бажаної мети».

Дмитро Добродомов український журналіст, політик: «Зміни вже є і ще будуть – це вже тренд життя. В нас ніщо не відбувається спонтанно. До Майдану Україна йшла кілька років, вона терпіла обурювалась і в один момент збагнула, що вже досить .

Суспільство змінилось приблизно на 30 %. Решта ж думають, що зробити наше становище кращим мають кілька політиків, яких вони вибрали на виборах. Народ заслуговує на таку владу, яку сам обирає. Та він повинен розуміти, що керуватись лише вимогами безсенсовно, бо це не призведе, до позитивних результатів у керуванні державою.

Дехто сприймає війну на Сході як щось неприємне, але разом з тим, щось таке, що не стосується конкретного його. Та є ті які чітко усвідомлюють свою громадянську позицію і тримаються за неї обома руками. Мета допомагати тим хлопцям, що перебувають на передовій у зоні АТО, об’єднує багатьох волонтерів, але це лише кожен тисячний. Нас повинно бути більше.

Переміни настільки будуть швидкими, наскільки свідомі українці готові до нових реформ, та що ладні зробити заради того аби жити у процвітаючій країні».

Катерина Глемба студентка: «Люди боролися за свободу. Якби не було Революції Гідності, то напевно через кілька років Україна, як держава вже не існувала б. Студенти недаремно мерзли на Майдані, вони показали всьому світові , що ми велика дружна і щира нація. Ми не вважаємо росіян ворогами, ми вважаємо ворогом їхню владу, яка налаштовує їх проти нас.

Зміни без сумніву відчутні, з одного боку Майдан виграв – режим Януковича повалено, а з іншого – програв тим, що багато людей загинули і ті, хто винен у скоєнні цих злочинів досі не покарані. Крим залишається окупованим і донині гинуть солдати за незалежність на Сході.

Тепер нам важливо не схибити і не оступитись, важливо бути пильними і послідовними у своїх поглядах і принципах.

Кожного року в цей день ми знову і знову приходитимемо на Майдан, щоб згадати всіх і все заради чого ми почали і досі продовжуємо Революцію Гідності. Адже для того, щоб жити краще, щоб мирним було небо над нашими головами, а наші діти усміхались і раділи кожному завтрашньому дню, світ треба починати міняти з себе!»

Немає коментарів:

Дописати коментар