субота, 29 листопада 2014 р.



Українська правда та onet

Якщо вводити у пошуку назви цих двох інформаційних ресурсів, то виглядатиме воно приблизно однаково. (на фото) та й коли відкривати сторінки, то є однакові рубрики. Сайти містять посилання на окремі розділи. Наповнення досить змістовне і вичерпне на обох інтернет-виданнях.

Сайт пропонує не лише новинну стрічку присвячену економіці, світському життю, та життю мешканців Варшави, тут можна знайти надзвичайно багато цікавинок, те що зазвичай і привертає увагу читача, це контент розважального характеру. Гороскопи, ігри, життя зірок телебачення, кіно і музики. Рубрики Dzisiaj, Polecamy, VoD bezpłatnie, Styl życia, Życie gwiazd чого тільки тут не знайдеш. Можна переглянути відео та з легкістю переходити за посиланнями на сторінку яка вас цікавить. Сайт досить читабельний. Тобто за коротенькими заголовками можна легенько дізнатись основну інформацію. Загалом сторінка onet.pl перенасичена різними фотоілюстраціями, що без сумніву іноді може збити з пантелику. Можна подумати, що це якийсь рекламний сайт, але в цьому є свій плюс , бо прочитавши заголовок і побачивши до нього якісну фотографію, можна вже не читати весь текст, бо все й так зрозуміло. Напевно, в цьому і є вся унікальність польського інтернет-видання.

«Українська правда» пише достовірно і актуально. Матеріали в основному публікуються українською мовою. На сайті передбачена можливість користування ресурсом в трьох мовних режимах (українська-російська-англійська). Видання працює у різноманітному руслі — політика, соціальні проблеми, економіка. Є постійно оновлювана стрічка новин, архів публікацій, блоги політиків, письменників, журналістів, спортсменів. Українську правду можуть читати люди різного віку. В ній регулярно публікуються журналістські розслідування Сергія Лещенка та Мустафи Найєма. Серед розмаїття статей не можливо знайти граматичних чи лексичних порушень, адже над інтернет-виданням працюють професіонали, які знають українську мову і вміють її застосувати на письмі. А якщо і трапляються певні помилки,то не значні і ті,які не впадають у вічі простому громадянину, а лише особам мовознавчої професії. Тут зображення не домінує над текстом.

Варто віднзначити, що дуже важливим для ЗМІ поширюватись у просторі Інтернету. Адже молодь, яка, практично, є пасивним читачем друкованих видань, може зробити це у соціальній мережі. Важливо і те, що можна скачати онлайн газету на комп'ютер і переглядати її сповна (у форматі. Pdf). Це свідчить про довіру своєму читачеві.

Читач «Української правди» завжди буде у курсі свіжих новин та ще й поглибить знання історії, завдяки проекту «Історична правда», почерпне необхідне із рубрики «Життя», дізнається останні події із сфери спорту, перегляне, як розвиваються світські персони у «Таблоїді», проведе весело час завдяки рубруці «Форум» тощо. Дане ЗМІ – не просто виробник великого масштабу новин( хоча і цей показник, безумовно, є дуже важливим), але й потужний комментатор, аналітик та публіцист всіх сфер суспільного життя. Підтвердженням такої унікальності є рубрики «Колонка автора», «Публікації», «Інтерв'ю», «Документи» (де читач може побачити офіційні законодавчі проекти, акти, а також прямі цитати вищих державних осіб). Читабельність «Української правди» задовольняє тих користувачів, які надають перевагу змістовним, актуальним публікаціям.

Читаймо більше, і переглядаймо тільки правдиві новини, бо саме вони творять наш світогляд. Особливо новини в інтернеті, які читає молодь – майбутнє великої країни, що зветься Україною.

Немає коментарів:

Дописати коментар