вівторок, 18 грудня 2012 р.


ІДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ
У народі святкують багато свят, але 19 грудня -День Святого Миколая - одне з найособливіших і найулюбленіших. Цього дня кожен неодмінно зазирне під свою подушку, щоб знайти там подарунок.
Миколай Чудотворець -захисник простих, знедолених і бідних людей, покровитель та вихователь дітей. А чи знаєте ви, що Миколай народився у місті Патарі в родині благородних віруючих батьків. Він жив у кінці III-на початку IV століття. Добрий, завжди чуйний маленький хлопчик дуже рано залишився сиротою. Граючись на подвір'ї з іншими дітьми, він значно вирізнявся від інших, адже в нього було все, про що тільки може мріяти будь-яка дитина. Всі, з ким він грався, були також сиротами.
Одного разу він вирішив допомогти їм якось і, набравши повну торбу всякого добра, вночі, коли його ніхто не бачив, біля дверей кожного будинку поставив те, про що просили і чого потребували бідні люди. I таке траплялося дуже часто з бідними і немічними, з тими, кому потрібна була. Ніхто не знав, хто цей добродій, який рятує всіх. Коли хлопчик виріс, він вирішив все своє майно віддати бідним. Потім Миколай став єпископом і довгий час правив, наставляв і допомагав людям у Мирах у провінції Лікія у Малій Азії. Усе своє життя він присвятив милосердю.
Про святого Миколая складено дуже багато пісень, віршів, казок, легенд, історій та оповідань.
Я пам'ятаю одну цікаву правдиву історію про Чудотворця Миколая, у якій йдеться про те, що захворів маленький хлопчик. Батьки робили все, що могли, вони витратили всі сили і кошти на найкращих лікарів світу, але хлопчика могло врятувати лише диво. I хтось сказав їм, що треба йти до церкви і молитися, бо ніщо більше не врятує дитину. I ось батьки пішли до церкви і стали молитися до Святого Миколая. Наступного дня з хлопчиком сталося диво -він видужав. Бачите, яку велику силу має молитва, послана до Святого Миколая.
Ніколи не зневіряйтеся в собі, навіть, коли вже зовсім немає сил рухатися вперед. Вірте до останнього - і віра ваша врятує вас. А Святий Миколай завжди буде оберігати вас і допомагати через ваші молитви. Тож нехай свято Святого Миколая буде найщасливішим днем не лише для дітей, а й для всіх людей на світі.

Наступила вже зима,
Снігу всюди намела,
Вкрила білим пишні гори
І карпатські всі простори.

Грудень місяць наступив,
В хату свято запросив.
І Святого Миколая
До нас щиро закликає.

Вір, дитино, Миколай Святий чекає
На молитву твою щиру.
Він тебе оберігає
І тобі дарує віру.

Віру в щастя і надію,
Віру в радість і добро,
І здійсненную солодку мрію,
Що ти завжди переможеш зло.

Хай Миколай Святий з небес
Зішле багато нам чудес-
Подаруночків до хати
Під подушку всім на свято.
Іванна ФЕДЬКО.
Газета "Бойківщина" №51,2011


Подробнее http://turka-ua.net/publ/3-1-0-342#.UNDFfG-P5Ok#ixzz2FQyCx05O
Under Creative Commons License: Attribution


Моя найперша публікація=)

Немає коментарів:

Дописати коментар